top of page

Tipi

Schild

Verhaal

Dit ‘schild’ aan de muur is een  mystieke verschijning.
Een prachtige performance met een gouden randje. De inspiratie uit de natuur ofwel liefde voor het vliegvissen en unieke meubels maken resulteerde in dit bijzondere  ontwerp.

De handgemaakte gebogen vorm is ontstaan uit de basisafmetingen van 3 zalmen.
Zalm, de Koning der vissen; een mystiek wezen dat vele kilometers zwemt en obstakels overwint om zijn missie te bereiken: de voortplanting. Na het paaien sterft het dier- maar niet nadat hij zijn onoverwinnelijkheid heeft doorgegeven. Voedsel voor de nieuwe generatie. In meer dan éen opzicht.

De zalmhuiden van dit kabinet zijn van geprepareerd en champagne gekleurd zalmleer. In plaats van het leer na de vangst als afval weg te gooien, juist  duurzaam hergebruikt in dit wandmeubel. De huiden zijn in natuurlijke vorm aan elkaar genaaid. Een techniek die in de tijd van de Eskimo’s voor de vervaardiging van voor kajaks heel gewoon was. Deze toepassing is tot nu toe ongebruikelijk in de meubelindustrie en uniek voor de manier waarop door 1Ranko gewerkt wordt. Het toepassen van techniek en originaliteit door  gebruik van combinaties van materialen, op een nieuwe, verfrissend originele manier.  Oog voor het bijzondere in het ‘alledaagse’.

Het houten schild, gebogen om de natuurlijke vorm van de zalmen te benadrukken, heeft in deze vorm wel wat weg van een tipi.
De gekoppelde zalmhuiden zijn met een foam tussenlaag op het schild aangebracht. Het  brede gedeelte van de huiden, eindigend in de kieuwen, is afgezet met regale  vergulding.
Verborgen achter dit schild zit de verassing. Een prachtig kastje gevormd uit de basis van dit schild. Uitvoering in notenhout met speciaal voor dit meubel ontworpen vergulde scharnieren.
1Ranko

  • Puur, de echtheid van een meubel dat ook hier wordt gepresenteerd

  • Gevormd door de natuur in zijn grootte en kracht

  • Uniek in techniek

bottom of page