Tavolo in metamorfosi

Verhaal

De tavolo in Metamorfosi is een salontafel wat bestaat uit een blad van driehoeken met daarop een speciaal bewerkte glasplaat. Als u aan de korte kanten over de tafel heen kijkt, ziet u een 3D kubus patron en van de andere kant weer een ander patroon. het andere patroon zijn driehoeken. Het ontwerp is geïnspireerd door de patronen van Escher.

Product informatie

Maten:

Lengte 1260 mm
Breedte 600 mm
Hoogte 480 mm

Materialen

De tafel bestaat grotendeels uit fineer. Alle patronen zijn met de hand geplakt en in stukjes gesneden. De lades bestaan uit massief noten met een zwaluwstaart verbinding. Er bevinden zich 2 lades in dit meubelstuk, aan de kopse kanten kunt je de lades vinden met push-to-open mechanisme.

De volgende hout soorten zijn in dit meubel verwerkt: Padoek, Amerikaans Noten, Eiken en Ebbe.

Technieken

Als eerste is er een werktekening gemaakt. Om een goede werktekening te maken moet je de software bijvoorbeeld autocad goed kennen. ​In het meubel zitten veel soorten technieken verwerkt. Voor de stukjes fineer is er gebruik gemaakt van een lasersnijder om alle stukjes perfect op maat te snijden. Voor de driehoeken die zich om het meubel bevinden is er gebruik gemaakt van CNC techniek. CNC staat voor Computer Numerical Control. Een computer gestuurde machine die het ultieme precisie werk voor je doet nadat je het eerst zelf geprogrammeerd hebt. Bij de afwerking is er gebruik gemaakt van een matte blanke lak. Dit zorgt ervoor dat het meubel niet spiegelt als je tegen de driehoeken aankijkt en de originele kleuren van het hout behoud en beschermt blijft. 

Prijzen

  • Hmc- vak prijs. Dit meubelstuk heeft de prijs gewonnen van het meest ambitieuze werkstuk.

  • Alexandrium Publiek award meubelontwerper. Bij deze prijs mocht het publiek stemmen op het meubelstuk die zij het mooiste vonden. Er hebben meer dan 1000 mensen op dit meubel gestemd.

Beurzen / Bedrijven

Dit werkstuk heeft op verschillende beurzen en bedrijven gestaan.

  • Design District 2019.

Jaarlijks mogen HMC studenten hun werk presenteren in de van Nelle fabriek in Rotterdam tijdens de  Design District beurs.

  • Alexandrium Woonmall 2020

In deze Woonmall mochten jonge ontwerpers hun werk presenteren en kon er gestemd worden op het meubel die het publiek het mooiste vond.

  • Flow 2020

Tijdens de opening van het nieuwe Flow lap mocht dit meubel er staan exposeren.

Jonge ontwerpers mochten hun werk presenteren in Milaan tijdens de salone del mobile. 

  • Design District 2021 (coming up)