top of page

Rhamtail

Office desk

Verhaal

Tijdens het ontwerpen van Rhamtail bureau was ik op zoek naar ervaring. Een gevoel, een verheerlijking, een comfort om er voor te zitten.

Daarbij stelde ik me voor dat de gebruiken, iemand die klanten gespreken op zijn kantoor voort. Daarbij ze binnen verwelkomt en ze laat verassen door het interieurs object. Eenmaal plaatsgenomen kunnen ze het blad van dichtbij bewonderen. Zodra dat gesprek vordert zien ze steeds nieuwe details van het bureau. Daardoor zal er een referentie van sfeer ontstaan tijdens het gesprek wat de klant mee naar huis neemt.

Het ontwerp van het blad heeft een mannelijke karakter. Mede door de geprofileerde rand en dikte. Waarin de kegels in het profiel wat sierlijkheid biedt. Wat samenhorigheid creëert met de vrouwelijke kasten eronder. Met de holvormige kasten, een licht profilering en de elegante poten.

Voor het marqueterie op het blad ontwerp ik een mandala in eigen stijl toepasselijk voor het meubel. Waarbij de symmetrie en de vormen voor verrijking zorgen. De focus wordt daardoor naar het middelpunt getrokken.

awards

  • Hmc vakmanschaps- en ontwerpprijs

  • Hmc Studentenprijs

bottom of page