top of page

5 tips om jou hout werkstuk meer in het zonnetje te zetten

Bijgewerkt op: 25 apr. 2023

Je kent het wel, je hebt een houten werkstuk gemaakt waar er maar 1 van bestaat. Het krijgt niet de aandacht die het verdient. Vrienden en familie vinden het geweldig wat je gemaakt hebt en je wilt het verkopen, Niemand wilt het alleen kopen. Het werkstuk komt uiteindelijk thuis te staan en stof te vangen.

Tip 1. Maak een set

Door een set te maken van verschillende meubels die bij elkaar passen zal het unieke werkstuk aantrekkelijker worden. Het is lastig om een uniek exemplaar in een bestaand interieur neer te zetten. Iedereen heeft zijn eigen smaak en stijl wat betreft interieur. Als het mogelijk is om een set meubels te maken kan het interieur in zijn geheel aangepast worden zodat alles bij elkaar past. Op deze manier wordt het aantrekkelijker voor de consument en ook voor de interieur adviseurs.

Tip 2. Benader bedrijven

De opening van een nieuwe winkel is een groot spektakel. Er komen gast sprekers, leveranciers, Influencers, relaties en investeerders. Deze worden uitgenodigd om te netwerken, relaties te versterken en het imago te versterken. Bij sommige bedrijfs openingen vinden ze het ook fijn om jonge ontwerpers en designers in het zonnetje te zetten, probeer daarop in te spelen. Vraag beleeft aan die bedrijven of ze het leuk vinden of jij daar 1 dagje mag exposeren.

Tip 3. Beurzen

Jaarlijks zijn er design beurzen waar de grootste designers hun werken exposeren, maar als kleine designer is de kans groot dat je niet het geld hebt om daar aan mee te doen. Verdiep je in de bedrijven die er aan mee doen en kies een aantal die je interessant vind. Stuur die bedrijven een mailtje of ze het leuk lijken om 1 jonge ontwerper in de spotlight te zetten tijdens die beurs. Of vraag ze of jij een kleine spot mag huren tijdens de beurs. Ik zeg altijd, niet geschoten is altijd mis.

Tip 4. Sociale media log boek

Mensen vinden het erg interessant als je het proces van het werkstuk bijhoudt. Laat regelmatig zien waar je aan werkt en neem ze mee in het creatie proces van het werkstuk. Op deze manier gaan mensen er naar uitkijken wat je aan het doen bent, waardoor ze het veel beter onthouden.

Tip 5. Hashtags

Wanneer je gebruik maakt van hashtags zal je werk een veel groter bereik hebben dan alleen de mensen die jou volgen. Je bereikt ook mensen die je niet kent en die de hashtags interessant vinden.


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page