top of page

Kabinet uit kersen

 Al snel werdt Bart verliefd op dit mooie en karakteristieke Utrechtsche Kersenhout dat hem werd geschonken tijden een van zijn inspirerende stages.
Op een latere stage leerde hij werken met oude houtverbindingsmetohdes zonder het gebruik van schroeven of spijkers
Deze twee ervaringen werden samengebracht in zijn afstudeer project, waarmee hij slaagde voor de meubelmakers opleideing aan het Hout en Meubileringscollege te Amsterdam.

Dit aanwezige doch zeer rustig ogende kabinet Kastje is een viering van eenvoud.
middels subtiele lijnen en minimale vormentaal krijgen het hout en de verbindingen de ruimte om hun verhaal te vertellen.

Door de subtiele rondingen in de vormentaal oogt dit katsje vriendelijk en uitnodigend, Het lichte onderstel tilt de romp en de deurtjes tot mens hoogte.
dat maakt dit meubel ideaal voor het opbergen of ten toon stellen van mooie spullen.

De deurtjes zijn gemaakt van twee gespiegelde delen, gespleten uit hetzelfde stuk hout voor een symetrische nerftekening,
en verstevigd met klampen vervaardigd met traditionele handgeschaafde schuifzwaluwstaarten.

De klampen vloeien over in het scharnier deel dat in de romp rust op een hardhouten pen en draait, puur op frictie en zwaartekracht.
Middels de slotjes voorzien van schuifzwaluwstaartjes zijn deze uitneembaar. ook de romp staat op zwaartekracht in het onderstel en geheel uitneembaar.

Als geheel is dit kastje zowel een praktische als estetische verrijking voor zijn omgeving. voortgekomen liefde, fascinatie en het koesteren van het oude ambacht.

awards

  • Baars en bloemhof talent award 2020

Beurzen/ Bedrijven

  • Dutch designweek 2018

  • Meesterlijk Amsterdam 2018

  • Masterly Milaan 2019

  • Design District 2019

bottom of page