top of page

Dutch Liquid Cabinet

Drank kast

Verhaal

Een uniek, zwevend laag dressoir  met een verborgen glazenkast.

Bij het vervaardigen van dit meubel is de natuur het uitgangspunt. De natuurlijke vorm van onaangetaste eiken planken waarbij het dressoir de natuurlijke vorm van de planken volgt, is afgewerkt met hypermodern stuc in een robuuste leemkleur.

De eik is een oer-boom, symbool voor wijsheid, kracht en duurzaamheid.  Een boom die gekoesterd werd om zijn langlevende eigenschappen, en de opbrengst van zijn vruchten.

Maar ook zinnebeeld van gastvrijheid.  De boom was het centrale middelpunt voor vergaderingen van hoogwaardigheidsbekleders, een prominente plaats om bij elkaar te zijn., om onder het genot van een goede borrel, te komen tot overeenstemming.  Jenever, bijvoorbeeld., een Hollandse uitvinding uit de 17e eeuw.

Het zijn déze aspecten die bij elkaar komen in dit meubel. De sluiting én de inhoud van het dressoir zijn op geraffineerde wijze weggewerkt. De inhoud van dit dressoir blijft hiermee voor het oog verborgen. De prachtig gelakte binnenzijde bezit delen die uitneembaar zijn. Hierdoor zijn hogere flessen in de laden te plaatsen en onafhankelijk te openen met het bovendek.

1Ranko is erin geslaagd om een modern equivalent van de eik te maken. Verpakt zoals alleen bij 1Ranko kan: eenvoud, met de kracht van de natuur.

bottom of page